IMG_3257

El projecte Activage amplia l’autonomia de les persones majors amb una app mòbil que les segueix fora dels seus domicilis

S’ha iniciat la segona fase d’aquesta iniciativa pionera a València

Un grup de persones que ja participen en el projecte d’envelliment actiu Activage en l’interior dels seus domicilis, han començat aquesta setmana en fase de proves la segona etapa d’aquesta iniciativa pilot que consisteix en el seguiment fora de les seues cases.

Als participants d’Activage se’ls instal·la una aplicació al seus telèfons mòbils que també monitoritza la seua rutina diària al carrer, fet que amplia encara més la seua autonomia i independència.

Un grup pilot de 9 persones que formen part del projecte ACTIVAGE «Smart Living per a envellir millor», es donaren cita ahir a Las Naves per participar en un taller de formació on el personal tècnic del projecte els han explicat i instal·lat una aplicació mòbil als seus telèfons. Aquesta app els permet eixir fora de les seues cases i que la seua activitat seguisca monitoritzada, a l’igual que ja ho és en l’interior dels seus habitatges mitjançant sensors de presència i moviment, instal·lats en la primera fase del projecte.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Berto Jaramillo explica: «ara l’atenció és més continuada encara si cap. Les persones participants poden eixir més tranquiles al carrer, passejar, anar per la ciutat i la informació segueix arribant a les seues persones cuidadores a través de l’aplicació instal·lada al seu mòbil». El projecte facilita mòbils a aquelles persones que no en disposen.

525 participants i més d’un miler de persones cuidadores

Activage va adreçat a persones majors de 65 anys que viuen a soles o passen gran part del seu dia a dia sense companyia. Té com a objectiu aconseguir un envelliment més actiu i saludable de les persones majors a través de l’ús de les tecnologies conegudes com “Internet de les Coses”. Fins el moment són 325 persones majors les què ja estan participant en actiu en aquest projecte, a les què s’ha de sumar les corresponents 590 persones cuidadores. Les xifres encara es veuran més ampliades fins el mes de juny, on s’arribarà a les 525 persones majors i les seues respectives persones cuidadores que previsiblement arribaran al miler.

«Aquest projecte ens permet mirar de front el problema de l’envelliment de la població, i al mateix temps actuar amb ferramentes innovadores per millorar l’autonomia de les persones majors i la seua qualitat de vida», ha assenyalat la regidora de Serveis Socials, Consol Castillo.

Activage

El projecte pilot Activage està desenvolupat a València per Las Naves i l’Ajuntament de València, a més de les entitats Atenzia, Gesmed i Iniciativa Social Integral, -especialitzades en teleassistència, ajuda a domicili i altres serveis sociosanitaris destinats a persones majors- i Mysphera, desenvolupadora de la tecnologia del pilot.

Junt amb València participen Madrid i Galicia, així com altres 6 ciutats i/o regions europees de França (Grenoble), Alemanya (Ober-Ramstadt), Grècia (Attica, Grècia Central i la regió de Macedònia), Itàlia (Emilia Romagna), Finlàndia (Espoo, Tampere i Turku) i el Regne Unit (Leeds). Totes desenvolupen pilots adreçats a incrementar els anys de vida saludable i autònoma de la ciutadania, amb impacte en la qualitat de vida, l’estalvi en el sistema de benestar social i la generació d’innovació local.

ACTIVAGE compta amb una dotació de 25 milions d’euros, dels quals 1’7 milions estan assignats a València.

Web: www.activagevalencia.eu

València, 11 de març de 2018
GABINET PREMSA LAS NAVES